04Ιούν
2015
0

Αφήστε τα παιδιά σας να «γεμίσουν» τις μπαταρίες τους για το χειμώνα.

Βόλος, 4/6/2015

Τελικά, καμιά φορά είναι σοφότερο όλων να αφουγκραζόμαστε την ψυχούλα των παιδιών μας παρά να ακολουθούμε κατά γράμμα τις συμβουλές κάποιου βιβλίου ή κάποιου ειδικού. Ελάτε τώρα, γονείς, θυμηθείτε τα μικράτα σας κι εσείς. Τί λέγατε στη μαμά (γιατί άμα έβγαζες γλώσσα στο μπαμπά ήθελε κουράγιο μεγάλο για τις συνέπειες); «‘Ασε με λίγο ακόμη να παίξω! Δεν μου έφτασε τόσο!» Κι ας έχετε να φάτε, να πιείτε ή ακόμη και να πάτε τουαλέτα πολλές ώρες. » Σε λίγο » , σκέφτεστε, » να μη χάσω το παιχνίδι».

Τέλος πάντων, το θέμα είναι μετά τον γεμάτο και κουραστικό χειμώνα να αφήσουμε τα παιδιά μας να απολαύσουν το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι χωρίς καλοκαιρινά σε ελληνικά ή αγγλικά φροντιστήρια ή ιδιαίτερα μαθήματα. Όλα στην ώρα τους. Και σας μιλώ εκ πείρας δικής μου ως καθηγήτρια αγγλικών που έχω περάσει πολλά καλοκαίρια προσπαθώντας να «στριμώξω» σε παιδικά κεφαλάκια τις γνώσεις ενός χειμώνα – μετά από παρέμβαση κάποιου γονιού που του είχαν πει ότι με το καλοκαιρινό κερδίζεις χρονιά.

Μαρούλια με τη ρίγανη!

Τίποτα δε κερδίζεις – ούτε εσύ που εκνευρίζεσαι ούτε ο μικρός που είναι με το ένα πόδι έξω από το δωμάτιο προσπαθώντας να ακούσει τις φωνούλες των φίλων του απ΄ το δρόμο να τον φωνάζουν.

Η σωστή επικοινωνία με τον καθηγητή του παιδιού σας, η αλήθεια που οφείλει αυτός/αυτή να σας πει για το δράμα των καλοκαιρινών μαθημάτων και πάνω απ΄ όλα η έγκαιρη και σωστή προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις των πτυχίων η οποία μπορεί κάλλιστα να γίνει από αρχές Σεπτεμβρίου – πριν ακόμη την έναρξη των σχολείων – και να τελειώσει μέχρι 30 Μαίου για τους μικρούς και 15 Ιουνίου για τα πτυχία – μην ανησυχείτε για τις ελληνικές εξετάσεις που γράφουν τα παιδιά μέχρι τότε – όλα γίνονται με τον σωστό προγραμματισμό, ξέρει ο έμπειρος καθηγητής να χειριστεί την κατάσταση.

Παιδάκια μου γλυκά και ανυπόμονα, κλείστε τα βιβλία – που λέει κι ο αειθαλής Πασχάλης – και τρέξτε στις θάλασσες να γευτείτε την αλμύρα και  τον ήλιο. Δεν τα έχουν πολλές χώρες αυτά τόσους μήνες το χρόνο!

Σας αγαπώ και σας φιλώ,

Μαίρη