19Μαΐ
2015
0

Γράμμα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Αγαπημένη μου ηγεμόνα της Γηραιάς Αλβιώνας,

Αν και στη φωτογραφία που έχω μπροστά μου είσαι απλά ένα κέρινο ομοίωμα στο μουσείο της Μαντάμ Τυσώ στο Λονδίνο, σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο και θα ήθελα πρώτα πρώτα να σου ευχηθώ να σου ζήσει και το πιο πρόσφατο δισέγγονό σου – να μας στείλεις κι ένα e mail πότε είναι η βάπτιση να προλάβουμε να ραφτούμε κιόλας.

Σου ανακοινώνω με περισσή χαρά ότι σε ένα χρόνο από τώρα – καλοκαίρι του 2016 – θα σού ρθω με ένα τσούρμο μικρούς και μεγάλους μαθητές μου – και όποιοι γονείς θέλουν φυσικά. Θέλουμε να πάρουμε μια γεύση από Λονδίνο, να ξαπλώσουμε στα απέραντα πάρκα του, να ταίσουμε τους κύκνους – θα μας πεις αν επιτρέπεται γιατί ξέρουμε ότι με βασιλικό διάταγμα ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΚΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ σου ανήκουν και είναι προστατευόμενο είδος.

Δεν υπάρχει δε περίπτωση να μην περάσουμε και από το γνωστό MADAME TUSSAUDS καθώς και από το ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ αλλά και από το ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!! Επειδή ξέρω ότι τα καλοκαίρια τα περνάς στο Balmoral της Σκωτίας λόγω ζέστης θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη. Αφού δεν θά σαι στο παλάτι και θα υπάρχει χώρος θα δώσεις εντολή να μας φιλοξενήσουν ένα βράδυ στο παλάτι του Buckingham – αλλά να μη μου ξυπνήσουν τα παιδιά μου πρωί πρωί με τις γκάιντες όπως κάνουν μ’ εσένα γιατί θά χουν κάνει ποδαρόδρομο και θα θέλουν να χουζουρέψουν λιγάκι.

Το πόσο σ’ ευχαριστώ που διάβασες το γράμμα μου δε λέγεται!
Εννοείται ότι με χαρά μου θα σε φιλοξενήσω όποτε έρθεις στην Ελλάδα στο χωριό μου – τον Αη Γιώργη Νηλείας στο Πήλιο – και θα σε προσέχω σαν την αγαπημένη μου γιαγιά που έχασα μικρή. Θα πάρω και μια κατσικούλα να σού χω κάθε πρωί το φρέσκο γαλατάκι σου και κοτούλες για το αυγουλάκι σου (αν στο επιτρέπει ο γιατρός στην ηλικία σου).Φέρε και τον άντρα σου μαζί. Θα τον πάμε για μπάνιο στο Μυλοπόταμο.

Ζάχαρη θα περάσουμε!!

Αα ξέχασα να σου πω ότι δεν θα ταλαιπωρηθείτε καθόλου – θα προσγειωθείτε κανονικά στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και θα σας παραλάβουμε από κει.
Εξάλλου κι εμείς του χρόνου από κει θα απογειωθούμε χωρίς καμία ταλαιπωρία – πιο φτηνά και πιο κοντά στο τόπο μας.

Με σεβασμό και δέος,
Μαίρη Πρώια – Παπακωνσταντίνου