13Μαΐ
2015
0

Συμβουλές αγάπης…

Βόλος, 12/5/2015

Πολυαγαπημένοι μου μαθητές,
Παιδιά μου γλυκά που χτυπάει η καρδούλα σας για τις εξετάσεις των αγγλικών σας πτυχίων αλλά και των ελληνικών σας εξετάσεων που αρχίζουν σε λίγες μέρες, κατ’ αρχάς σας αγαπώ πολύ κι έχω περάσει από αυτό το στάδιο στα νιάτα μου.

Έχω τόσα πολλά να σας πω αλλά και τόσα λίγα, συνάμα, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που μου έχετε αποδείξει πως αντέχετε πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε και πως καταλαβαίνετε τι θέλουμε από σας μόνο με ένα μας βλέμμα.

Προσέχετε τον εαυτό σας, να τρώτε υγιεινά και σωστά, να ντύνεστε σωστά γιατί ο καιρός είναι πονηρός και δε θέλω να μου κρυώσετε, να χαρίζετε στον οργανισμό σας αρκετές ώρες ύπνου το βράδυ για να είστε οργανικά αποτελεσματικοί.

Δε χρειάζεστε καφέ και διάβασμα μετά τα μεσάνυχτα, να προτιμάτε μισή ώρα μια βόλτα με τους κολλητούς σας για να «ξελαμπικάρετε» και βάλτε δυνατά τη μουσική για να χορέψετε όταν νοιώσετε πιεσμένοι.

Η εικόνα μας στον καθρέφτη είναι σημαντικό να είναι θετική για μας οπότε περιποιηθείτε τον εαυτό σας, πλυθείτε και φορέστε καθαρά και μυρωδάτα ρούχα για να αισθανθείτε καλύτερα. Αερίστε τον χώρο που διαβάζετε, ανοίξτε τα παραθυρόφυλλα να μπει ο ήλιος μέσα και προσέξτε να μη στοιβάζετε τα βιβλία σας το ένα πάνω στο άλλο με αποτέλεσμα να μην έχετε αρκετό χώρο για διάβασμα.

Καλύτερα να μελετήσετε λιγότερη ώρα και με μεγάλη απορροφητικότητα παρά πολλές ώρες και να χορεύουν τα γράμματα μπροστά στα μάτια σας απ’ την κούραση.

Μη νευριάζετε όταν βλέπετε τους γονείς και τους καθηγητές πάνω απ’ το κεφάλι σας να σας νοιάζονται. Αγωνιούμε και πραγματικά θα θέλαμε να πάμε να γράψουμε για σας κι εσείς να είστε στη θάλασσα και να κολυμπάτε.

Και προπάντων, μην κοιτάτε το δέντρο και αφήνετε το δάσος – δείτε τη μεγάλη εικόνα: δώστε τον καλύτερο εαυτό σας τώρα, να είστε σωστοί στις υποχρεώσεις σας απέναντι στις εξετάσεις σας και τα μαθήματά σας γιατί είναι κομμάτι της ζωής σας και για πολλούς από σας θα καθορίσει το μέλλον σας εδώ ή σε μια άλλη χώρα.

Σας σκέφτομαι και σας καμαρώνω που γίνατε μεγάλοι και αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας.

Με αγάπη,
η δασκάλα σας