Γεννημένη στην πόλη του Βόλου, στο Νομό Μαγνησίας , και με καταγωγή από το Πήλιο , το βουνό των Κενταύρων, επιδεικνύοντας τεράστια αγάπη στα γράμματα και στις ξένες γλώσσες ειδικότερα, τελειώνω τις προκαταρκτικές μου σπουδές στην αγγλική γλώσσα σε ηλικία δεκαέξι ετών με την απόκτηση των δύο πτυχίων MICHIGAN PROFICIENCY και CAMBRIDGE PROFICIENCY ( με βαθμό Α ).

Εργάζομαι ήδη σε ιδιωτικά σχολεία ξένων γλωσσών με την επάρκεια σπουδών μου από το φθινόπωρο του 1986 στην πόλη μου παράλληλα και με την άδεια διδασκαλίας που αποκτώ.

Το 1989 με βρίσκει σε σπουδές στο Brighton της Μεγάλης Βρετανίας όπου ειδικεύομαι στη διδασκαλία ενηλίκων. ‘Έχω ήδη τρία χρόνια προϋπηρεσίας σε ιδιωτικά σχολεία. Επιστρέφοντας και μέχρι το 1996 συνεχίζω να εργάζομαι σε ιδιωτικά σχολεία αλλά και σε ιδιαίτερα μαθήματα.

Η ειδίκευση μαθητών γυμνασίου / λυκείου στα πτυχία Lower και Proficiency (αγγλικών και αμερικανικών πανεπιστημίων ) θεωρείται απαραίτητη από τους φροντιστηριούχους καθώς υπάρχει μεγάλη εισροή διαγωνιζομένων και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στα φ ρ ο ν τ ι σ τ ή ρ ι α   –   φ υ τ ώ ρ ι α   ξένων γλωσσών.

Γι αυτό το λόγο αποκτώ μεγάλη πείρα όσον αφορά στην προετοιμασία υποψηφίων και κατάρτιση τους στα πτυχία αφού αναλαμβάνω τις παραπάνω τάξεις εκ νέου κάθε εξάμηνο και σε προκαθορισμένο χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Το 1997 και για ένα χρόνο ακόμη παρακολουθώ τα μαθήματα του Πανεπιστημίου Aston του Birmingham της Αγγλίας και τον Αύγουστο του 1998 αποκτώ το δίπλωμά μου μετά από προφορικές και γραπτές εξετάσεις στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Παράλληλα, από το 1996 έως και το 1999 διατελώ διευθύντρια σπουδών σε κεντρικό φροντιστήριο του Βόλου και συγχρόνως εργάζομαι και ως υπεύθυνη καθηγήτρια σε όλα τα τμήματα και όλα τα επίπεδα. Παρακολουθώ σεμινάρια συγγραφέων και εκθέσεις βιβλίων αγγλικής γλώσσας και ενημερώνομαι μέσω διαδικτύου για τις τελευταίες κυκλοφορίες βιβλίων και multimedia.

Από το 1999 μέχρι και σήμερα συνεχίζω με αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο την εργασία μου με παιδιά αλλά και ενήλικες δουλεύοντας με βιβλία αλλά και υπολογιστή όπου κρατώ τα αρχεία μου και δίνω συμπληρωματική ύλη σε όλους τους μαθητές μου – την οποία έχω συγκεντρώσει και επιβλέψει προσωπικά ακόμη και από πηγές που δεν βρίσκει κανείς εύκολα σήμερα.

Ο ΤΟΜΕΑΣ   ΤΗΣ   ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ειδικότερα από το διάστημα του 1995 και μέχρι σήμερα ασχολούμαι ενεργά και με το μεταφραστικό τομέα σε επίπεδο τεχνικής και επιστημονικής ορολογίας καθώς επίσης και στην βιομηχανία, την ψυχολογία, την τεχνολογία, την παιδαγωγική, κ.ά.

Έχω συνεργαστεί, γι αυτό το σκοπό, με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά το έτος 1999 – 2000 καθώς επίσης και με την εταιρία VPI της COCA COLA 3 ΕΨΙΛΟΝ στην περιοχή της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής Βελεστίνου.

Από το έτος 2003 έως και το 2006 συνεργάστηκα με την εταιρεία LTES διδάσκοντας την αγγλική σε εργαζομένους της Coca –Cola 3 Έψιλον (Α’ βιομηχ. Βόλου) και Κοντι (Β’ βιομηχ. Βόλου).

ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Είμαι από τη φύση μου άνθρωπος με ανησυχίες και με πολλά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες καθώς επίσης και ευαισθητοποιημένη σε τομείς όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη προς τα ζώα.

Πιστεύω ακράδαντα στο ρητό « The early bird catches the worm » που σε απλούστερα ελληνικά σημαίνει πως καλό είναι να είμαστε άνθρωποι δραστήριοι καθώς έτσι θα δημιουργούμε και τις καλύτερες ευκαιρίες για πνευματική και επαγγελματική ανάταση.

Σήμερα βρίσκομαι στην ηλικία των 47 ετών παντρεμένη τα τελευταία δέκα έξι χρόνια με τον Νικόλαο Παπακωνσταντίνου, Τεχνολόγο Τροφίμων και είμαστε γονείς μιας υπέροχης κορούλας 4 ετών.

Με την πείρα των 29 χρόνων διδασκαλίας πίσω μου θεωρώ τον εαυτό μου φρεσκότερο σε επαγγελματική ηλικία και απολαμβάνω την καθημερινή επαφή με τους μαθητές μου. Βλέπω το αντικείμενο της εργασίας μου ως διασκέδαση και αγαπημένη ενασχόληση και όχι ως απλή καθημερινή δουλειά.

Η ποικιλία είναι μέρος της διδασκαλίας μου και γι αυτό συνηθίζω να εναλλάσσω συγγραφείς και βιβλία συχνά για να μπορούν οι μαθητές να έχουν σύγχρονο υλικό. Με τη βοήθεια υπολογιστή και οπτικό – ακουστικών μέσων το μάθημα γίνεται πιο ζωντανό και ενδιαφέρον.

Η πολύχρονη διδασκαλία σε ενήλικες ( φοιτητές, επαγγελματίες, στρατιωτικούς, κά ) και το ειδικά διαμορφωμένο υλικό σε συνδυασμό με το σύντομο χρόνο που απαιτείται για την προώθησή τους στις εξετάσεις ΑΣΕΠ ή του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ με βοηθούν να βρίσκομαι πάντα στη πρώτη γραμμή των εξελίξεων για τα επαγγελματικά διπλώματα.

Με τη βοήθεια του Θεού και την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειάς μου ελπίζω να συνεχίσω το λειτούργημα της διδασκαλίας για πολλά χρόνια ακόμη με περισσότερο σφρίγος και όρεξη.

Με εκτίμηση

 

Μαίρη Πρώια – Παπακωνσταντίνου